DİYANET İŞLERİ BAŞKANI İSTİFA ETMELİDİR

Diyanet İşleri Başkanlığı Cumhuriyet kurumudur ve ilk başkanı Börekçizade Rıfat Efendi emperyalizme teslim olmuş Saltanat’ın İstiklâl Savaşı veren kadroların katlini vacip gösteren fetvasına karşı çıkmış ve İstiklâl Savaşı içinde yer almıştır.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Ayasofya Camii’nde kılınan cuma namazında verdiği hutbede Atatürk’e dil uzatmıştır. Ali Erbaş İstiklâl Savaşı lideri Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatarak Dürrizade Abdullah Bey ile aynı tarihsel kişilikte olduğunu ilân etmiştir. Emperyalistlerin nam ve hesabına fetva veren Dürrizadelerle aynı kimliği paylaşanlar İstiklâl Savaşı’nın yanında yer alan Börekçizadelerin makamında oturamazlar.

Türkiye emperyalizme karşı ikinci İstiklâl Savaşı’nı verirken İstiklâl Savaşı liderimize, Atatürk’ümüze dil uzatan, millî birliği bozan Ali Erbaş Diyanet İşleri Başkanlığı makamında kalamaz. Diyanet İşleri Başkanlığı milletimize din hizmeti vermek için kurulmuştur, emperyalizmin kaos planlarında rol almak için değil!

Ali Erbaş Diyanet İşleri Başkanlığından derhal istifa etmelidir.